Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różyczki ze śliwką i szczyptą orientu"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 72
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1137
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 72
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1137
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Ciasto rozwiń, pokrój na paski o szerokości 3 cm. Śliwki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Pokrój je na cienkie plasterki. Układaj je poziomo wzdłuż dłuższego boku paska, tak aby zachodziły na siebie. Cukier wymieszaj z cynamonem i resztą przypraw, posyp śliwki i wymieszaj dokładnie.
Fragmenty ciasta bez owoców zagnij i dociśnij. Każdy pasek zwiń w roladę. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, posyp przesianym cukrem pudrem.Źródło: Dobry Tydzień