Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie ciasteczka. Nic tylko kawa lub herbata i zajadać. Z podanych proporcji wychodzi ponad 30 ruloników.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 256
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 68
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 256
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 68
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Twaróg zblendować w misce. Dodać do niego cynamon, cukier, cukier waniliowy, jogurt, masło i jajko. Wszystko utrzeć na gładką masę. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto dać do lodówki na 1 godzinę.
Na stolnicę podsypać mąkę i rozwałkować ciasto na 0,5 cm. Wykrawać koła dość szeroką szklanką lub kubkiem. Gruszki umyć i pokroić w podłużne paseczki (grubość "na oko" 2 cm, długość 3 cm). Paseczki układać na wykrojone koła i zawijać w ruloniki. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż ciastka w czasie pieczenia "rosną". Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 10-12 min aż do zrumienienia. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.