Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie ciasteczka. Nic tylko kawa lub herbata i zajadać. Z podanych proporcji wychodzi ponad 30 ruloników.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
Twaróg zblendować w misce. Dodać do niego cynamon, cukier, cukier waniliowy, jogurt, masło i jajko. Wszystko utrzeć na gładką masę. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto dać do lodówki na 1 godzinę.
Na stolnicę podsypać mąkę i rozwałkować ciasto na 0,5 cm. Wykrawać koła dość szeroką szklanką lub kubkiem. Gruszki umyć i pokroić w podłużne paseczki (grubość "na oko" 2 cm, długość 3 cm). Paseczki układać na wykrojone koła i zawijać w ruloniki. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż ciastka w czasie pieczenia "rosną". Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 10-12 min aż do zrumienienia. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.