Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie ciasteczka. Nic tylko kawa lub herbata i zajadać. Z podanych proporcji wychodzi ponad 30 ruloników.
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20461
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 87
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2761
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20461
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 87
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2761
Składniki
Twaróg zblendować w misce. Dodać do niego cynamon, cukier, cukier waniliowy, jogurt, masło i jajko. Wszystko utrzeć na gładką masę. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto dać do lodówki na 1 godzinę.
Na stolnicę podsypać mąkę i rozwałkować ciasto na 0,5 cm. Wykrawać koła dość szeroką szklanką lub kubkiem. Gruszki umyć i pokroić w podłużne paseczki (grubość "na oko" 2 cm, długość 3 cm). Paseczki układać na wykrojone koła i zawijać w ruloniki. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż ciastka w czasie pieczenia "rosną". Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 10-12 min aż do zrumienienia. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.