Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rumowy keks angielski"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Bakalie oprósz odrobiną mąki. Resztę mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem. Kolejno wbijaj jajka, stale przy tym ucierając ciasto mikserem.
Mąkę z proszkiem porcjami wsyp do ucieranej masy. Do ciasta dodaj bakalie i zapach. Całość dobrze wymieszaj łyżką.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Keks wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 oC. Piecz godzinę.
Zimny keks udekoruj masą cukrową i ew. świeżymi owocami.
RADA: Masa cukrowa lepiej będzie przylegała do ciasta, jeśli posmarujesz je konfiturą. Wcześniej podgrzej ją i przetrzyj przez sitko.Źródło: Naj