Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy, szybki i smaczny deser jakim są te oto rurki przygotowane z ciasta francuskiego. Rurki można napełniać różnego rodzaju kremami jak również ubitą śmietaną . Polecam
foremki rurki, nóż, papier do pieczenia,
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na 1,5 cm paski. Foremki w kształcie rurek natłuścić delikatnie olejem. Następnie na każdą nawijać pocięte paski , ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każdą rozbełtanym jajkiem i oprószyć grubym cukrem lub kolorową posypką cukrową tak jak ja dzisiaj. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut na złoty rumiany kolor. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, zdjąć z foremek i napełniać kremem. Smacznego
Przygotowane rurki do pieczenia.
Rurki gotowe do nadziewania.