Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy, szybki i smaczny deser jakim są te oto rurki przygotowane z ciasta francuskiego. Rurki można napełniać różnego rodzaju kremami jak również ubitą śmietaną . Polecam
foremki rurki, nóż, papier do pieczenia,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16325
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6572
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16325
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6572
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na 1,5 cm paski. Foremki w kształcie rurek natłuścić delikatnie olejem. Następnie na każdą nawijać pocięte paski , ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każdą rozbełtanym jajkiem i oprószyć grubym cukrem lub kolorową posypką cukrową tak jak ja dzisiaj. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut na złoty rumiany kolor. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, zdjąć z foremek i napełniać kremem. Smacznego
Przygotowane rurki do pieczenia.
Rurki gotowe do nadziewania.