Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy, szybki i smaczny deser jakim są te oto rurki przygotowane z ciasta francuskiego. Rurki można napełniać różnego rodzaju kremami jak również ubitą śmietaną . Polecam
foremki rurki, nóż, papier do pieczenia,
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 330
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7546
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 330
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7546
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na 1,5 cm paski. Foremki w kształcie rurek natłuścić delikatnie olejem. Następnie na każdą nawijać pocięte paski , ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każdą rozbełtanym jajkiem i oprószyć grubym cukrem lub kolorową posypką cukrową tak jak ja dzisiaj. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut na złoty rumiany kolor. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, zdjąć z foremek i napełniać kremem. Smacznego
Przygotowane rurki do pieczenia.
Rurki gotowe do nadziewania.