Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku waniliowym. Takie rurki są idealne do porannej lub popołudniowej kawy. Z podanego przepisu wychodzi 34 rurki.
foremki rurki, nóż, rękaw cukierniczy,
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 55
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 377
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40476
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 55
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 377
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40476
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 34 równych pasków, po 17 pasków z opakowania. Paski ciasta nawijamy na posmarowane masłem foremki. Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek.
Upieczone rurki delikatnie ściągamy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką, ja jako końcówki użyłam małej foremki od rurek. Krem robimy według instrukcji podanej na opakowaniu. Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Smacznego !!!