Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku waniliowym. Takie rurki są idealne do porannej lub popołudniowej kawy. Z podanego przepisu wychodzi 13 rurek.
nóż, miseczka, rękaw cukierniczy, tylka,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16325
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6572
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16325
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6572
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 13 równych pasków. Paski ciasta nawijamy na posmarowane masłem foremki.
Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki delikatnie ściągamy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką, ja jako końcówki użyłam małej foremki od rurek. Krem robimy według instrukcji podanej na opakowaniu. Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Smacznego !!!