Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku waniliowym. Takie rurki są idealne do porannej lub popołudniowej kawy. Z podanego przepisu wychodzi 13 rurek.
nóż, miseczka, rękaw cukierniczy, tylka,
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2149
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2149
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 13 równych pasków. Paski ciasta nawijamy na posmarowane masłem foremki.
Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki delikatnie ściągamy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką, ja jako końcówki użyłam małej foremki od rurek. Krem robimy według instrukcji podanej na opakowaniu. Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Smacznego !!!