Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mikser
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ciasteczka rozdrobnić na piasek w malakserze dodać roztopione masło. Wymieszać i wykleić dno tortownicy o średnicy 24 cm. Podpiec w piekarniku ok 10 min. W osobnej misce zmiksować ser ,cukier, cukier waniliowy. Dalej miksujac dodać smietankę i miksować ok 4 min. Następnie miksując dodawać po jednym jajku i na końcu budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną. Całość przelać na podpieczony spód. W piekarniku umieścić też pojemnik z wodą aby parowała w czasie pieczenia . Piec w 170 stopniach przez 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i odczekać 10min ,po czym uchylić drzwiczki piekarnika i odczekać jeszcze pół godziny. Wyjąć z piekarnika i wystudzić sernik.Udekorowac dowolnie. U mnie rozpuszczona z lyzka smietanki czekolada karmelową .Smacznego.