Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mikser
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Ciasteczka rozdrobnić na piasek w malakserze dodać roztopione masło. Wymieszać i wykleić dno tortownicy o średnicy 24 cm. Podpiec w piekarniku ok 10 min. W osobnej misce zmiksować ser ,cukier, cukier waniliowy. Dalej miksujac dodać smietankę i miksować ok 4 min. Następnie miksując dodawać po jednym jajku i na końcu budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną. Całość przelać na podpieczony spód. W piekarniku umieścić też pojemnik z wodą aby parowała w czasie pieczenia . Piec w 170 stopniach przez 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i odczekać 10min ,po czym uchylić drzwiczki piekarnika i odczekać jeszcze pół godziny. Wyjąć z piekarnika i wystudzić sernik.Udekorowac dowolnie. U mnie rozpuszczona z lyzka smietanki czekolada karmelową .Smacznego.