Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Ciasto: Masło, kakao i cukier rozpuszczamy w garnuszku. Dodajemy połamaną czekoladę. Masę lekko studzimy. Do masy czekoladowej dodajemy jajko(gdy masa będzie za rzadka dodajemy dwa jajka) mieszając trzepaczką. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Tortownicę (o średnicy 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nie ciasto. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180*C.
Banany miksujemy w blenderze dodając sok z cytryny. Wszystkie składniki na masę serową łączymy ze sobą i wylewamy na podpieczone ciasto. Sernik pieczemy w 150*C przez około 60 minut. Jak już sernik wystygnie przygotowujemy polewę. Połamaną czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku, studzimy ją i dekorujemy ciasto. Smacznego! :)