Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 10
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 10
Składniki
Ciasto: Masło, kakao i cukier rozpuszczamy w garnuszku. Dodajemy połamaną czekoladę. Masę lekko studzimy. Do masy czekoladowej dodajemy jajko(gdy masa będzie za rzadka dodajemy dwa jajka) mieszając trzepaczką. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Tortownicę (o średnicy 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nie ciasto. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180*C.
Banany miksujemy w blenderze dodając sok z cytryny. Wszystkie składniki na masę serową łączymy ze sobą i wylewamy na podpieczone ciasto. Sernik pieczemy w 150*C przez około 60 minut. Jak już sernik wystygnie przygotowujemy polewę. Połamaną czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku, studzimy ją i dekorujemy ciasto. Smacznego! :)