Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 53
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 53
Składniki
Formę z odpinaną obręczą o średnicy 20 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
Masło rozpuść z cukrem i wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i płatkami migdałowymi.
Mieszankę wyłóż na spód formy, dociśnij i wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki.
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki śmietanki i odstaw, by napęczniała.
Czekoladę rozpuść razem ze śmietanką.
Dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj.
Mikserem ubij ser z cukrem na gładki krem
Dodaj masę czekoladową, sok i skórkę z pomarańczy
Masę wylej na przygotowany spód i odstaw do lodówki, aby stężała.
Przed podaniem udekoruj cząstkami pomarańczy (bez białej błonki) i paskami usmażonej skórki.