Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie rozpływający się w ustach sernik z nutką kokosu i orzechów
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
Sernik: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodawać żółtka, ucierać. Dodać twaróg, aromat cytrynowy i pianę ubitą z białek. Wymieszać.
Ciasto kokosowe: Ubić białka, dodać cukier i jeszcze chwilę ucierać. Wsypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
Ciasto orzechowe: Ubić żółtka z jakiem i cukrem. Dodać resztę składników. Wymieszać.
Na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą wykładać sernik, masę kokosową, na to masę orzechową. Piec razem w temp. 180 stopni ok. 55-60 min.
Smacznego :-)