Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie rozpływający się w ustach sernik z nutką kokosu i orzechów
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4170
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 664
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17381
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3242
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 209
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4170
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 664
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17381
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3242
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 209
Składniki
Sernik: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodawać żółtka, ucierać. Dodać twaróg, aromat cytrynowy i pianę ubitą z białek. Wymieszać.
Ciasto kokosowe: Ubić białka, dodać cukier i jeszcze chwilę ucierać. Wsypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
Ciasto orzechowe: Ubić żółtka z jakiem i cukrem. Dodać resztę składników. Wymieszać.
Na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą wykładać sernik, masę kokosową, na to masę orzechową. Piec razem w temp. 180 stopni ok. 55-60 min.
Smacznego :-)