Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciacho smakuje wybornie. Polecam ten przepis.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1880
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8433
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 797
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254440
Polecam.
Odsłon: 1534
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1880
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8433
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 797
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254440
Polecam.
Odsłon: 1534
Składniki
Wykonanie polewy: Śmietankę wlać do rondla, dodać pokruszoną czekoladę i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i gdy polewa zacznie gęstnieć polać sernik. Wykonanie masy serowej: Jajka wbić oddzielając białka od żółtek. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę, dodać ser, obie mąki, aromat do smaku, zmiksować. Masę serową delikatnie połączyć łyżką z ubitą pianą z białek, dodać wiórki kokosowe, skórkę z pomarańczy i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu ostudzić i polać przygotowaną polewą, po czym wstawić do lodówki. Smacznego.