Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciacho smakuje wybornie. Polecam ten przepis.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Wykonanie polewy: Śmietankę wlać do rondla, dodać pokruszoną czekoladę i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i gdy polewa zacznie gęstnieć polać sernik. Wykonanie masy serowej: Jajka wbić oddzielając białka od żółtek. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę, dodać ser, obie mąki, aromat do smaku, zmiksować. Masę serową delikatnie połączyć łyżką z ubitą pianą z białek, dodać wiórki kokosowe, skórkę z pomarańczy i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu ostudzić i polać przygotowaną polewą, po czym wstawić do lodówki. Smacznego.