Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stary, sprawdzony przepis babci :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia.
Żelatynę wymieszać z małą ilością zimnej przegotowanej wody, zagotować mleko i dolać szklankę gorącego mleka do żelatyny z wodą i dobrze wymieszać, odstawić do wystygnięcia.
Masło i cukier wymieszać w mikserze.
Dodać żółtka, wymieszać.
Dodać serki, wymieszać.
Dodać kilka kropelek olejku, wymieszać.
Dodać wystudzoną żelatynę, wymieszać.
Tortownicę wyłożyć herbatnikami (lub biszkoptami). Wylać masę sernikową. Odstawić do lodówki aż stężeje.
Wyłożyć owoce i wylać wystudzoną galaretkę.
Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).