Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam niezwykły w smaku sernik z charakterystyczną pianką na górze. Mimo początkowych obaw sernik jest prosty i łatwy w przygotowaniu.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12286
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1522
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 122
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12286
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1522
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 122
Składniki
Mąkę wraz cukrem i proszkiem wymieszać. Dodać żółtka i zimne masło. Zagnieść gładkie ciasto. Odstawić do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkuj na wielkość formy. Ułożyć ciasto do formy. Forma wysmarowana masłem i obsypana bułką tarta. Ser, cukier, proszek budyniowy,mąkę ziemniaczaną , olej razem wymieszać na gładka masę. Dodać mleko. Krótko miksować. Rodzynki moczyć w gorącej wodzie. Odcedzić. Rodzynki wymieszać z mąką pszenną. Dodać do masy serowej. Całość przelać do formy do pieczenia. Sernik piec około 60 minut w 180 stopniach. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier. Ubijać do momentu otrzymania sztywnej piany. Około 10 minut przed upływem 60 minut pieczenia wyjąc ciasto na chwilę. Nałożyć pianę na sernik. Piec jeszcze około 15-20 minut. Na bezie powinna pojawić się tzw. rosa. Sernik wyjmujemy i studzimy. Najlepiej potrzymać sernik przez całą noc w lodówce. Gotowe !