Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyprubowany i smaczny:) Galarteki według uznania, ale żeby były różnego koloru. Nie wiem właściwie dlaczego nazywa się "Sernikiem", ale zawsze tak było, więc tak podaję.
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 82
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 51
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 82
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 51
Składniki
Posmarować masłem brytfannę (najlepiej okrągłą, a przynajmniej my takiej używamy) i wyłożyć na nią biszkopty tak, aby szczelnie ją zakrywały.
Pokropić je sokiem z brzoskwiń.
Rozrobić pierwszą galaretkę z serkiem i ostrożnie wylać to na biszkopty.
Kiedy będzie lekko tężeć, wylać na nią drugą, a potem zrobić to samo z trzecią (można użyć dowolnej ilości galaretek, ale optymalne są 3)
Jeśli ma się ochotę, można udekorować ciasto brzoskwiniami umieszczając je w galaretce zanim ta zdąży stężeć.
Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc), aby dobrze stężało.
Smacznego!!!