Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowy sernik o smaku owocowym. Sernik udekorowany jako tort, zachwycił rodzinę.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4471
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4471
Składniki
spód-Biszkopciki rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać do tortownicy 27 cm.wyłożonej podkładką do tortów i zabezpieczonej, wyżej. Masę dokładnie uklepać palcami lub szklanką. Trochę schłodzić. Część winogron przekroić na połówki i przykleić do rantu tortownicy w koło.
masa 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem, potem z serem i musem porzeczkowym. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do tortownicy, uważając żeby przyklejony winogron nie przesunął się. Powciskać resztę całych winogron i schłodzić w lodówce.
masa 2-Postąpić jak z poprzednią masą. Wylać do tortownicy i rozsypać borówkę. Sernik ponownie schłodzić.
masa 3-Podobnie jak poprzednie sporządzić ale bez musu i wylać do tortownicy. Teraz schłodzić kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Po schłodzeniu zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Przenieść wraz z podkładką na paterę.
rozetki-Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną tylką. Zrobić rozetki na jednej stronie sernika w kształcie "rogalika".
Winogron pokroić na połówki i powkładać w rozetki. Poukładać też borówkę i miętę. Sernik przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym nożem.