Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowy sernik o smaku owocowym. Sernik udekorowany jako tort, zachwycił rodzinę.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 229
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 229
Składniki
spód-Biszkopciki rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać do tortownicy 27 cm.wyłożonej podkładką do tortów i zabezpieczonej, wyżej. Masę dokładnie uklepać palcami lub szklanką. Trochę schłodzić. Część winogron przekroić na połówki i przykleić do rantu tortownicy w koło.
masa 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem, potem z serem i musem porzeczkowym. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do tortownicy, uważając żeby przyklejony winogron nie przesunął się. Powciskać resztę całych winogron i schłodzić w lodówce.
masa 2-Postąpić jak z poprzednią masą. Wylać do tortownicy i rozsypać borówkę. Sernik ponownie schłodzić.
masa 3-Podobnie jak poprzednie sporządzić ale bez musu i wylać do tortownicy. Teraz schłodzić kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Po schłodzeniu zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Przenieść wraz z podkładką na paterę.
rozetki-Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną tylką. Zrobić rozetki na jednej stronie sernika w kształcie "rogalika".
Winogron pokroić na połówki i powkładać w rozetki. Poukładać też borówkę i miętę. Sernik przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym nożem.