Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami po popisowy wypiek mojej teściowej. Kruche ciasto w połączeniu z masą serową z nutką wanilii i soczystymi, słodkimi brzoskwiniami smakuje rewelacyjnie. Rozchodzi się w ekspresowym tempie. Lepiej od razu upieczcie dwie blaszki.
Blaszka 25x30 cm
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 767
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 61
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 767
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, jajka oraz margarynę pokrojoną w kostkę. Składniki zagniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części, każdą z nich owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Zmielony ser przekładamy do miki, dodajemy cukier, cukier waniliowy i jajka. Składniki miksujemy. Następnie dodajemy dwa opakowania budyniów waniliowych. Masę serową ponownie mieszamy przy użyciu miskera.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę (w sezonie można użyć świeżych owoców).
Blaszkę o wymiarach 25x30 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Pierwszy kawałek ciasta wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na prostokątny placek. Wykładamy nim spód blaszki. Na kruche ciasto wylewamy masę serową. Na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie. Wyjmujemy drugi kawałek ciasta z lodówki, ścieramy go na tarce i posypujemy nim górę sernika.
Sernik z brzoskwiniami pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut (grzałka góra-dół). Ciasto studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!