Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20245
Koktajl chałwowy to wyjątkowo pyszny kremowy napój, który łączy smak chałwy z...
Odsłon: 732
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 160
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20245
Koktajl chałwowy to wyjątkowo pyszny kremowy napój, który łączy smak chałwy z...
Odsłon: 732
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 160
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać jajko i masło. Zagnieść ciasto. Wylepić nim wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 24 cm.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać twaróg, budyń i śmietanę. Zmiksować. Delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek.
Na spodzie ułożyć pokrojone jabłka a na to wyłożyć masę serową. Piec około 60 minut w 180 stopniach.