Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1211
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1211
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać jajko i masło. Zagnieść ciasto. Wylepić nim wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 24 cm.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać twaróg, budyń i śmietanę. Zmiksować. Delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek.
Na spodzie ułożyć pokrojone jabłka a na to wyłożyć masę serową. Piec około 60 minut w 180 stopniach.