Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 813
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12555
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 813
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12555
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać jajko i masło. Zagnieść ciasto. Wylepić nim wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 24 cm.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać twaróg, budyń i śmietanę. Zmiksować. Delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek.
Na spodzie ułożyć pokrojone jabłka a na to wyłożyć masę serową. Piec około 60 minut w 180 stopniach.