Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1332
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12660
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4002
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1332
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12660
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4002
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać jajko i masło. Zagnieść ciasto. Wylepić nim wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 24 cm.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać twaróg, budyń i śmietanę. Zmiksować. Delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek.
Na spodzie ułożyć pokrojone jabłka a na to wyłożyć masę serową. Piec około 60 minut w 180 stopniach.