Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z likierem pod cytrynową bezą"
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4031
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 956
Polecam.
Odsłon: 359
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4031
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 956
Polecam.
Odsłon: 359
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z margaryną i resztą składników, zagnieć. Uformuj kulę, chłodź godzinę. Masa: twaróg zmiel, zmiksuj z margaryną, jajkami i żółtkami, wsyp cukier. Budynie rozrób z mlekiem, wlej do masy, dodaj skórkę pomarańczową, wyrób.
Beza: białka ubij z solą, dodając cukier puder i sok z cytryny. Ciastem wylep blaszkę 29 na 40 cm, wlej masę serową. Piecz 40 min w 180°C. Rozsmaruj bezę, piecz 15-20 min.Źródło: Chwila dla Ciebie