Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z mleczkiem kokosowym rozpływa się w ustach taki sernik!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1513
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1391
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 282
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1513
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1391
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 282
Składniki
Masa serowa: Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami. Wsypujemy porcjami ser ciągle miksując. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Ciasto czekoladowe: Wodę, kakao, margarynę i cukier zagotowujemy. Studzimy, mieszamy z mąką, proszkiem, żółtkami i ubitą z białek pianą. Na dno blaszki wylewamy troszkę ciasta czekoladowego i przykrywamy go masą serową, na wierzch wykładamy pozostałe ciasto czekoladowe i mieszamy lekko widelcem aby utworzyć w środku mozaikę. Pieczemy około 70 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą czekoladową.