Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z mleczkiem kokosowym rozpływa się w ustach taki sernik!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15987
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4850
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 637
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15987
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4850
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 637
Składniki
Masa serowa: Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami. Wsypujemy porcjami ser ciągle miksując. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Ciasto czekoladowe: Wodę, kakao, margarynę i cukier zagotowujemy. Studzimy, mieszamy z mąką, proszkiem, żółtkami i ubitą z białek pianą. Na dno blaszki wylewamy troszkę ciasta czekoladowego i przykrywamy go masą serową, na wierzch wykładamy pozostałe ciasto czekoladowe i mieszamy lekko widelcem aby utworzyć w środku mozaikę. Pieczemy około 70 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą czekoladową.