Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze pięknie rośnie i nigdy nie opada.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3904
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 758
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3904
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 758
Składniki
Do misy miksera włożyć żółtka, proszek budyniowy, ser i mleko skondensowane oraz sok i skórkę z otartej cytryny. Miksować na wolnych obrotach 10-12 minut. W tym czasie ubić białka z odrobiną soli. Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać łyżką ubitą pianę. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć tem. do 150 stopni , sernik przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 40 minut. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Zimny oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą i dowolnie udekorować.