Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze pięknie rośnie i nigdy nie opada.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Do misy miksera włożyć żółtka, proszek budyniowy, ser i mleko skondensowane oraz sok i skórkę z otartej cytryny. Miksować na wolnych obrotach 10-12 minut. W tym czasie ubić białka z odrobiną soli. Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać łyżką ubitą pianę. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć tem. do 150 stopni , sernik przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 40 minut. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Zimny oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą i dowolnie udekorować.