Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze pięknie rośnie i nigdy nie opada.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17315
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17315
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Do misy miksera włożyć żółtka, proszek budyniowy, ser i mleko skondensowane oraz sok i skórkę z otartej cytryny. Miksować na wolnych obrotach 10-12 minut. W tym czasie ubić białka z odrobiną soli. Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać łyżką ubitą pianę. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć tem. do 150 stopni , sernik przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 40 minut. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Zimny oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą i dowolnie udekorować.