Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was dziś przepis na wyjątkowy w smaku sernik, po przepis zapraszam na mój blog gdzie wszystko będzie szczegółowo opisane a także będą zdjęcia z dokładnością co i jak wykonać
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6986
Polecam.
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5321
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2489
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6986
Polecam.
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5321
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2489
Składniki
Żółtka oddzielić od białek a następnie białka ubić ze szczyptą soli na sztywno po chwili dodać cukier puder i ubijać aż będzie lśniąca, na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Składniki powinny być o temperaturze pokojowej
W misce której mamy żółtka dodać twaróg, mleko skondensowane oraz budynie i zmiksować, po zmiksowaniu dodać ubite białka i wymieszać łyżką
Masę przelać do formy 32/25 wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego ustawionego na 170 stopni i piec 40 minut ( na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą a blaszkę ustawić na drugiej półce ) po 40 minutach zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec 35 minut
Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową