Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z wiaderka jest niezwykle puszysty, delikatny i maślany. Dodatkowym atutem to fakt, że jego przygotowanie jest banalne. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka prostych składników i gotowe. Aby ciasto pięknie wyrosło, trzeba pamiętać o tym, aby nie otwierać przez cały czas pieczenia drzwiczek piekarnika.
Tortownica o średnicy 24cm
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13063
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2443
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3591
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4436
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13063
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2443
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3591
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4436
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia - powinno być chłodne, ale nadal płynne.
W dużej misce umieść wszystkie składniki. Za pomocą rózgi lub sylikonowej szpatułki dokładnie wymieszaj.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do foremki masę.
Sernik piecz przez 20 minut w 190 stopniach Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz przez 30 minut. Po tym czasie ponownie zmniejsz temperaturę, tym razem do 120 stopni i trzymaj ciasto przez kolejne 30 minut.
Sernik studź w piekarniku przy uchylonych lekko drzwiczkach.