Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z wiaderka jest niezwykle puszysty, delikatny i maślany. Dodatkowym atutem to fakt, że jego przygotowanie jest banalne. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka prostych składników i gotowe. Aby ciasto pięknie wyrosło, trzeba pamiętać o tym, aby nie otwierać przez cały czas pieczenia drzwiczek piekarnika.
Tortownica o średnicy 24cm
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2859
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3938
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3863
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2859
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3938
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3863
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia - powinno być chłodne, ale nadal płynne.
W dużej misce umieść wszystkie składniki. Za pomocą rózgi lub sylikonowej szpatułki dokładnie wymieszaj.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do foremki masę.
Sernik piecz przez 20 minut w 190 stopniach Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz przez 30 minut. Po tym czasie ponownie zmniejsz temperaturę, tym razem do 120 stopni i trzymaj ciasto przez kolejne 30 minut.
Sernik studź w piekarniku przy uchylonych lekko drzwiczkach.