Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z wiaderka jest niezwykle puszysty, delikatny i maślany. Dodatkowym atutem to fakt, że jego przygotowanie jest banalne. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka prostych składników i gotowe. Aby ciasto pięknie wyrosło, trzeba pamiętać o tym, aby nie otwierać przez cały czas pieczenia drzwiczek piekarnika.
Tortownica o średnicy 24cm
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 73
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 132
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 73
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 132
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia - powinno być chłodne, ale nadal płynne.
W dużej misce umieść wszystkie składniki. Za pomocą rózgi lub sylikonowej szpatułki dokładnie wymieszaj.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do foremki masę.
Sernik piecz przez 20 minut w 190 stopniach Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz przez 30 minut. Po tym czasie ponownie zmniejsz temperaturę, tym razem do 120 stopni i trzymaj ciasto przez kolejne 30 minut.
Sernik studź w piekarniku przy uchylonych lekko drzwiczkach.