Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy, wielki efekt
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
Śliwki ubyć, pozbawić pestek, pokroić na czwórki.
Twaróg połączyć z olejem, mlekiem, 250 g mąki, proszkiem do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, zapachem do ciast, zagnieść ciasto (ma wyjść wilgotne, odchodzące od ręki).
Z reszty mąki i cukru połączyć z cynamonem i zrobić kruszonkę.
Ciasto twarogowe wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę(ok. 25x40 cm), wyłożyć śliwki i pokryć je kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec przez 45 min. SMACZNEGO!