Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy, wielki efekt
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1675
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 240
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 563
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1675
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 240
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 563
Składniki
Śliwki ubyć, pozbawić pestek, pokroić na czwórki.
Twaróg połączyć z olejem, mlekiem, 250 g mąki, proszkiem do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, zapachem do ciast, zagnieść ciasto (ma wyjść wilgotne, odchodzące od ręki).
Z reszty mąki i cukru połączyć z cynamonem i zrobić kruszonkę.
Ciasto twarogowe wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę(ok. 25x40 cm), wyłożyć śliwki i pokryć je kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec przez 45 min. SMACZNEGO!