Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upały jak znalazł! Serniczek na zimno z ogromną ilością owoców. Bardzo prosty w wykonaniu a smaczny przy tym, że hej! Siniak - tak nazwałam moje ciasto a to przez niebieski kolor sernika
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5643
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 88
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 541
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5643
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 88
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 541
Składniki
Rozpuszczone masło wymieszałam ze zblendowanymi herbatnikami. Wylepiłam spód tortownicy 20 cm średnicy. Wcześniej dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki.
W tym czasie rozpuściłam dwie niebieskie galaretki w 3/4 szklanki gorącej wody. Ostudziłam. Zmiksowałam z serem i cukrem pudrem. Dodałam borówki i wymieszałam. Wylałam na ciasteczkowy spód. Schłodziłam.
Rozpuściłam dwie przezroczyste galaretki w 700 ml gorącej wody, ostudziłam i odstawiłam do stężenia. Na wierzch sernika wyłożyłam owoce i zalałam galaretką. Wstawiłam do lodówki na kilka godzin by całość stężała.