Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląskie makówki"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 172
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 172
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem, cukrem waniliowym i masłem, dodaj zmielony mak, gotuj go 10 minut, mieszając. Dodaj orzechy, rodzynki, migdały i miód.
Chałkę pokrój w plastry. Do miski wlej małą chochelkę ciepłej masy, ułóż na niej plastry chałki, przykryj masą makową. Czynność powtórz kilka razy, ostatnią warstwą musi być masa makowa. Całość ozdób dowolnymi bakaliami. Deser schładzaj przez 24 godzin.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień