Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś pysznego ze śliwkami, a nie masz za dużo czasu, wystarczy piętnaście minut a ciasto francuskie ze śliwkami jest gotowe, a do tego cynamon i cukier brązowy i możesz cieszyć się najlepszym smakiem i zapachem jesieni.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 45
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4243
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 176
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 45
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4243
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 176
Składniki
Ciasto francuskie pokrój za pomocą radełka na kwadraty. Śliwki umyj, osusz, usuń pestki i pokrój każdą połówkę w paski. Pokrojone śliwki ułóż na cieście posyp cukrem brązowym i cynamonem, boki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piec około 13 minut w temperaturze 220 st. Smacznego .