Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażone pomidory z sadzonymi jajkami"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3849
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1633
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3849
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1633
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Składniki
20 minut • 2 porcje • 207 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Rozgrzej na patelni olej, wrzuć posiekaną cebulę. Podsmażaj około 3 minut.
Dodaj czosnek. Podsmaż krótko.
Wymieszaj pomidory z ciecierzycą. Przełóż na patelnię z cebulką. Podgotuj. Dodaj przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj.
Zrób dwa dołki, do każdego wbij jajko. Przykryj pokrywką i gotuj, aż jajka zetną się tak, jak lubisz. Po wierzchu posyp kolendrą lub natką.
Do dania możesz podać grzanki i sos jogurtowy. Doskonale uzupełnią smak. Możesz też posypać odrobiną sera żółtego i wstawić na 5 minut do rozgrzanego piekarnika. Na wierzchu utworzy się apetyczna skorupka.Źródło: Olivia