Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na rewelacyjny sernik
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31320
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31320
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Składniki
Dno blaszki 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia. BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier i miksujemy do jego rozpuszczenia. Dodajemy żółtka-mikujemy.Następnie przesiewamy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia, całość delikatnie miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki i pieczemy około 15-20 minut w temp 170 stopni-do suchego patyczka. Studzimy i ponczujemy kawą.
MASA SEROWA Ser z wiaderka dajemy do miski, dodajemy do niego cukier puder i całość dokładnie miksujemy. W osobnej misce ubijamy śmietanę 30% i dodajemy ją do sera-całość delikatnie miksujemy do połączenia.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Następnie chłodną żelatynę wlewamy do masy serowej i wszystko bardzo energicznie miksujemy chwilkę dosłownie kilka sekund. Masę serową dajemy na biszkopt i całość wstawiamy na 15 minut do lodówki.
MASA CZEKOLADOWA Mleko i czekoladę dajemy do garnka-podgrzewamy do rozpuszczenia czekolady. Odstawiamy do przestudzenia, potem wstawiamy na chwilę do lodówki by było to zimne. Wsypujemy proszek śnieżki i ubijamy wszystko do uzyskania puszystej konsystencji. Dodajemy przestudzoną żelatynę i energicznie miksujemy. Wylewamy masę na sernik i całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
I gotowe :) Sernik jest pyszny, pięknie wygląda, super się kroi :) Możecie go posypać czekoladą :) Polecam gorąco i życzę udanych wypieków :)