Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste ciasto na różne okazje.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2025
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2025
Składniki
Kruszonka Mąkę przesiej z proszkiem, dodaj cukier, masło i żółtka. Zagnieść kruszonkę. Podziel na pół.
Białka ubij z cukrem i szczyptą soli. Dodaj budynie a następnie śmietany i delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż pół kruszonki, wyrównaj i lekko dociśnij, wylej masę śmietanową a wierzch posyp pozostałą kruszonką.
Pięć w temperaturze 180 st około 40-45 minut do zrumienienia kruszonki. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem,