Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 59
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 197
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 59
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 197
Składniki
Upiec biszkopt,lub gotowy.
Galaretki rozpuścić osobno wg. przepisu. Gdy stężeją pokroić w kostkę.
Cukier kryształ i puder rozpuścić w mleku i lekko podgrzać.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody i połączyć z mlekiem i cukrem.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,dodać jogurt,mleko z żelatyną,pokrojoną galaretkę i wymieszać.
Biszkopt ułożyć w foremce,wylać masę na biszkopt i wyrównać. Wstawić do lodówki.