Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i łatwe w przygotowaniu :-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19301
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232167
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19301
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232167
Składniki
mąkę przesiac na stolnicę dodać szklanke cukru,opakowanie cukru waniliowego ,aromat pomaranczowy pare kropel ,proszek do pieczenia ,margarynę,2całe jaja i 2 żółtka ,smietanę ,zarobic ciasto wstawic do lodówki .
truskawki -usunąc szypułki umyć i pokroić na drobne częsci .
połowę ciasta wyłozyć na tortownicę /30 cm/ ponakłuwać zwilzonym w ciepłej wodzie widelcem.
truskawki przełozyc do miski wsypac 1/2 szklanki cukru,cukier waniliowy-opakowanie oraz bułkę tartą,dokładnie wymieszac ,przełozyc na ciasto.
pozostałe białka ubić ze szczypta soli ,jak juz piana bedzie twarda dodać resztę cukru i jeszcze przez chwilę ubijąc,dodać kokos i delikatnie wymieszać,mase wyłozyc na truskawki. przykryc druga czescia ciasta która równiez ponakłuwac widelcem.piec 45 min w temp 180st.
po upieczeniu posypac obficie cukrem pudrem .ciasto zachowuje długo swiezosc jesli jest przechowywane np pod przykrywa do tortów :-) Smacznego.