Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5787
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 94
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 87
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1673
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 100
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5787
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 94
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 87
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1673
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 100
Składniki
Margarynę rozkruszyć z mąką;
Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę i dokładnie zagnieść;
Włożyć ciasto na 1 godzinę do lodówki;
Podzielić ciasto na 2 części;
Jedną część ciasta po wyłożeniu na blachę posypać tartą bułką a następnie wyłożyć starte na grubej tarce jabłka i posypać całość delikatnie cukrem (3-5 łyżek), oczywiście wedle uznania;
Przykryć drugą częścią ciasta;
Piec na złoty kolor;
Posypać cukrem pudrem.