Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418548
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418548
Składniki
Margarynę rozkruszyć z mąką;
Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę i dokładnie zagnieść;
Włożyć ciasto na 1 godzinę do lodówki;
Podzielić ciasto na 2 części;
Jedną część ciasta po wyłożeniu na blachę posypać tartą bułką a następnie wyłożyć starte na grubej tarce jabłka i posypać całość delikatnie cukrem (3-5 łyżek), oczywiście wedle uznania;
Przykryć drugą częścią ciasta;
Piec na złoty kolor;
Posypać cukrem pudrem.