Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 149
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6933
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 286
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 522
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 149
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6933
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 286
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 522
Składniki
Obrać jabłka i pokroić w plastry jak na grube chipsy.
Białka ubić stopniowo dodając cukier. Do sztywnej masy dodać żółtka i olej, a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć na blachę keksową i co centymetr powkładać plasterki jabłek, najlepiej do samego dna foremki (moja ma wymiary 12 x 36 cm).
Piec ok. 40-45 minut w 170/175 stopni.
Posypać cukrem pudrem.
Kroić na ukos.