Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdemu z nas do jesiennej herbatki marzył się kawałek ciepłej domowej szarlotki ta jest idealna słodka, a zarazem obłędnie cynamonowa.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3214
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1409
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3214
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1409
Składniki
Do miski dodaj mąkę(300g), masło(200g), cukier puder(100g), pasta waniliowa(2.5łyżeczki) i jajko(1szt). Zagnieć ciasto i podziel na dwie części jedną wstaw do zamrażarki a drugą wyłóż dno tortownicy z wyłożonym dnem papierem do pieczenia i nakłuj i schowaj do lodówki na 30min po tym czasie wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika 180stopni (góra-dół)
W tym czasie wymieszaj jabłka(1-1.5kg) z cukrem(5-7łyżek) i cynamonem(3łyżki). Jak puszczą sok odlej go nie będzie nam potrzebny.
Jak wyjmiesz tortownicę z wyłożonym spodem umieść tam wcześniej przygotowane jabłka i wyjmij z zamrażarki ciasto i zetrzyj je na tarce i posyp nim górę ciasta. Piecz 45min 180stopni (góra-dół) po tym czasie wyjmij z pieca i obowiązkowo ostudź.