Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka jest jednym z tych ciast, które muszą być w moim domu na każde święta. Na kruchym spodzie, z kwaśnymi jabłkami, cynamonem, i chrupiącą kruszonką. Są to smaki znane wielu osobom. Dziś prezentuje przepis, który spodoba się zarówno starszym, jak i dzieciom.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 125
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 123
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 172
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 125
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 123
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 172
Składniki
Składniki na spód łączymy ze sobą9 3/4 ciasta na wyłożenie dna, 1/4 na kruszonkę) i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, a następnie na kwadraty. Dusimy. Dodajemy do jabłek cukier i cynamon. Ciasto na spód wyjmujemy z zamrażarki i wałkujemy. Wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Podpiekamy ok. 10 – 15 minut w 170 stopniach. Na ciasto wykładamy jabłka i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 60 minut(do przyrumienienia kruszonki).