Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z bezą"
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1080
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1080
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Składniki
Zagnieć ciasta. Podziel je na pół. Do jednej części wsyp płatki. Zagnieć. Schłodź. Częścią ciasta bez migdałów wylep formę.
Białka ubij ze szczyptą soli i cukrem pudrem. Wsyp budyń i dalej ubijaj, aż się połączą.
Jabłka wymieszaj z cynamonem i galaretkami. Pogrzej mocno, potem ostudź. Ciasto posyp bułką tartą, wyłóż jabłka. Nakryj bezą. Z ciasta z migdałami uformuj wałeczek. Pokrój w krążki. Ułóż je na cieście tak, aby zachodziły na siebie.
Piecz 50 min w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
Porcje 20 Przygot. 90 min Cena 1,40 zł Kal. 302 kcal
<strong>Przepis przysłała Zofia Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks