Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOMOWA SZARLOTKA-JAK U BABCI
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Składniki
*BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK (BIAŁKA ZOSTAWIAMY DO PIANY) * Z MĄKI,CUKRU,MASŁA I ŻÓŁTEK WYRABIAMY CIASTO KRUCHE I ODKŁADAMY DO LODÓWKI *JABŁKA OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE NA GRUBYCH OCZKACH - JEŚLI JABŁKA SĄ KWAŚNE TRZEBA DOSŁODZIĆ) * WSYPUJEMY GRYSIK I MIESZAMY DO POŁĄCZENIA * SCHŁODZONE CIASTO WAŁKUJEMY I WYKŁADAMY NA BLACHĘ * GOTOWE JABŁKA DAJEMY NA CIASTO * NASTĘPNIE UBIJAMY PIANĘ Z CUKREM NA SZTYWNO I WLEWAMY NA JABŁKA. * Z CIASTA KRUCHEGO, KTÓRE ZOSTAŁO( A Z PEWNOŚCIĄ ZOSTANIE:) WYCINAMY PASKI ,Z KTÓRYCH ROBIMY KRATKĘ. PIEC NAGRZEWAMY DO 180 C I PIECZEMY OK.45 MIN,