Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z lukrem"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj cukier puder, żółtka i śmietanę. Zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części. Każdą zawiń w folię, schłodź.
Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj z cukrem. Potem wymieszaj z biszkoptami i sokiem.
Blachę wyłóż pergaminem. Jedną część ciasta rozwałkuj, plackiem wylep spód blachy. Wyłóż jabłka.
Rozwałkuj drugą część ciasta. Plackiem przykryj nadzienie. Mocno zlep brzegi. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st.
Lukier stop wg przepisu podanego na opakowaniu. Posmaruj nim wierzch szarlotki. Ciasto udekoruj posiekanymi migdałami.Źródło: Tina