Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka. Ciasto dobre na wszystko :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27130
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27130
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Do tortownicy bedzie potrzebne :1 łyżka masła ,2 łyżki bułki tartej
Do posypania ciasta: zrumienione płatki migdałowe
Jabłka obrać, usunąć środki, pokroić w grubą kostkę. Przesiać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól, dodać masło pokrojone w kostkę i rozetrszeć palcami, aż powstanie kruszonka. Dodać jabłka, cukier (oprócz 1 łyżki) oraz jajka ubite z mlekiem. Mieszać i przelożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Posypać odłożonym cukrem. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C, na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi. Samcznego :)