Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka. Ciasto dobre na wszystko :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 778
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5547
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9368
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 195
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 778
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5547
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9368
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 195
Składniki
Do tortownicy bedzie potrzebne :1 łyżka masła ,2 łyżki bułki tartej
Do posypania ciasta: zrumienione płatki migdałowe
Jabłka obrać, usunąć środki, pokroić w grubą kostkę. Przesiać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól, dodać masło pokrojone w kostkę i rozetrszeć palcami, aż powstanie kruszonka. Dodać jabłka, cukier (oprócz 1 łyżki) oraz jajka ubite z mlekiem. Mieszać i przelożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Posypać odłożonym cukrem. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C, na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi. Samcznego :)