Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka. Ciasto dobre na wszystko :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98013
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1931
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5774
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5780
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98013
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1931
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5774
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5780
Składniki
Do tortownicy bedzie potrzebne :1 łyżka masła ,2 łyżki bułki tartej
Do posypania ciasta: zrumienione płatki migdałowe
Jabłka obrać, usunąć środki, pokroić w grubą kostkę. Przesiać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól, dodać masło pokrojone w kostkę i rozetrszeć palcami, aż powstanie kruszonka. Dodać jabłka, cukier (oprócz 1 łyżki) oraz jajka ubite z mlekiem. Mieszać i przelożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Posypać odłożonym cukrem. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C, na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi. Samcznego :)