Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2289
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2289
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
W garnuszku rozpuścić margarynę, dodać cukier, wleko i kakao. Mieszać wszystko do zagotowania.
Do miski wsypać mąkę i wbić całe jajka, dodać zapach i proszek do pieczenia. Wlać lekko wystudzona masę (nie musi byc zimna, byle już nie była gotująca) i zamieszać, można to zrobić łyżką nie trzeba mikserem.
Do powstałej masy wsypać kaszę, bakalię i dżem i zamieszać delikatnie.
Przelać na kwadratową blachę wyłożoną paierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni ok. 40-45min.
Polać polewą, ja najczęściej używam o smaku mlecznej czekolady, ale to już rzacz gustu jaka kto lubi :)