Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 58
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 58
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
W garnuszku rozpuścić margarynę, dodać cukier, wleko i kakao. Mieszać wszystko do zagotowania.
Do miski wsypać mąkę i wbić całe jajka, dodać zapach i proszek do pieczenia. Wlać lekko wystudzona masę (nie musi byc zimna, byle już nie była gotująca) i zamieszać, można to zrobić łyżką nie trzeba mikserem.
Do powstałej masy wsypać kaszę, bakalię i dżem i zamieszać delikatnie.
Przelać na kwadratową blachę wyłożoną paierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni ok. 40-45min.
Polać polewą, ja najczęściej używam o smaku mlecznej czekolady, ale to już rzacz gustu jaka kto lubi :)