Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
W garnuszku rozpuścić margarynę, dodać cukier, wleko i kakao. Mieszać wszystko do zagotowania.
Do miski wsypać mąkę i wbić całe jajka, dodać zapach i proszek do pieczenia. Wlać lekko wystudzona masę (nie musi byc zimna, byle już nie była gotująca) i zamieszać, można to zrobić łyżką nie trzeba mikserem.
Do powstałej masy wsypać kaszę, bakalię i dżem i zamieszać delikatnie.
Przelać na kwadratową blachę wyłożoną paierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni ok. 40-45min.
Polać polewą, ja najczęściej używam o smaku mlecznej czekolady, ale to już rzacz gustu jaka kto lubi :)