Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na szybki i bardzo prosty w przygotowaniu placek z owocami, który idealnie sprawdzi się jako jesienny deser. Do jego przygotowania możemy użyć owoców świeżych, mrożonych lub tych z kompotu. Ja wykorzystałam jabłka i śliwki, które dodały całości lekko kwaśnej nutki. Ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych jest delikatne i mięciutkie. Z kawą smakuje wybornie :D
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 119
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 119
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku z 3 łyżkami wody i cukrem, ale nie dopuszczamy do zagotowania. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, jajka oraz rozpuszczone z cukrem masło i dokładnie mieszamy za pomocą łyżki.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w ósemki, a śliwki delikatnie odsączamy z nadmiaru kompotu. Na wysmarowaną masłem lub wyłożoną do papierem do pieczenia blachę (26 x 18 cm) wykładamy trochę ciasta, następnie część śliwek i jabłek, ponownie kilka łyżek ciasta, owoce i ciasto. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 40 minut. Po upieczeniu ciasto możemy posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego! :)