Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy, a do tego bardzo smaczny :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424963
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336967
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424963
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336967
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodać po jednym jajku i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części (jedną mniejszą, drugą większą). Do mniejszej części wsypać kakao i dobrze wymieszać. Na wyłożoną papierem blaszkę wyłożyć ciemne ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na to wyłożyć jasne ciasto, rozprowadzić. Na to wykładamy umyte i odsączone truskawki.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.