Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy, a do tego bardzo smaczny :)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodać po jednym jajku i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części (jedną mniejszą, drugą większą). Do mniejszej części wsypać kakao i dobrze wymieszać. Na wyłożoną papierem blaszkę wyłożyć ciemne ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na to wyłożyć jasne ciasto, rozprowadzić. Na to wykładamy umyte i odsączone truskawki.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.