Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szybkie ciasto jogurtowe"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Składniki
Odrobiną masła natrzyj okrągłą formę do pieczenia. Resztę masła, cukier puder i esencję waniliową ubij mikserem na gładką masę. Ubijając dalej, dodaj kolejno jajka. Następnie dodaj mąkę i jogurt.
Przełóż masę do przygotowanej formy. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek i maliny. Posyp zwykłym cukrem.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz ciasto 60 minut (musi być dobrze upieczone pośrodku). Gotowe odstaw na 15 minut, aby przestygło, po czym wyjmij z formy.Źródło: Olivia