Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wbijam jajka daje cukier rozbijam trzepaczką ręczną ,wlewam olej i mleko ,aromat waniliowy łączę . Do drugiej miski daje make z proszkiem do pieczenia kakao mieszam i po trochu daje do mokrych składników mieszam by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia równam .
Jabłka obieram kroje w grubsza kostkę dodaje cynamon i mieszam i tak przygotowane jabłka wykladam na ciasto. Ciasto piekłam 35 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu.
Z mleka cukru i proszków budyniowych gotuje budyń jak mówi przepis na opakowaniu .Na gorące ciasto po upieczeniu wylewam gorący budyń równam.
czekoladę mleczna rozpuszczam w cieplnym mleku polewam po budyniu posypuje posypka mogą być orzechy .Ciasto zostawiam by ostygło po dokładne wykonanie zapraszam na film