Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dla zabieganych. Wilgotne, puszyste, rozpływa się w ustach. Upieczone rano - wieczorem nie ma już po nim śladu :) Zamiast ciasta można upiec z połowy porcji muffinki. Przepis znalazłam na blogu Kingi Paruzel na zdrowe muffinki z jabłkami. Polecam!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra-dół. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniało. W jednej misce łączymy i dokładnie mieszamy: jajko, olej, jogurt, cukier oraz na końcu dodajemy pokrojone jabłko. Do masy z jabłkiem dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Wszystko szybko i dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do przygotowanej formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50-60 min aż patyczek wkładany w ciasto będzie suchy. Podajemy posypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego!