Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i orzeźwiający pomysł na deser ;-)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3426
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3426
Składniki
Ciasto rozmroź, wyłóż na dno i boki formy.Boki należy docisnąć i posmarować żółtkiem a dno ponakłuwać widelcem. Piecz 20-25 min w temp. 220 st., ostudź.
Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie. Cytrynę i limonkę wyszoruj. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z 1/2 części sok. Limonkę pokrój na cząstki.
Jogurt naturalny wymieszaj z likierem sokiem i skórką z cytryny. 2 łyżki powstałej jogurtowej masy połącz z żelatyną poczym dodaj żelatynę do pozostałej masy. Cytrynowy jogurt połącz z ubitą kremówką i wyłóż na ciasto. Udekoruj limonką.