Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na kruchym spodzie, ze słodką masą przełamaną jeżynami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28181
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28181
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
CIASTO Mąkę przesiać, dodać zimne, pokrojone na kawałki masło i cukier puder. Szybko posiekać nożem do utworzenia ciasta o konsystencji kruszonki. Dodać jajka i wodę, szybko zagnieść. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyłożyć w formie do tarty posmarowanej masłem. Porobić widelcem nakłucia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.i piec przez ok. 25-30 minut (aż się zezłoci).
MASA Czekoladę połamać na kostki i roztopić w kąpieli wodnej. Po lekkim przestudzeniu wymieszać z mascarpone. Wyłożyć na upieczony spód. Na masę wyłożyć jeżyny. Przechowywać w lodówce.