Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa i szybka tarta - idealna na każdą okazję.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 647
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 684
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 647
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 684
Składniki
Do miski przesiej mąkę, a następnie dodaj sól i cukier puder. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałeczki bardzo zimne masło i zacznij je kroić nożem. Jak wszystko zacznie się po woli łączyć możesz wbić jajko, a następnie wymiksuj ciasto lub wyrób je rękoma. Gotowe ciasto zawiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Formę do tarty obficie wysmaruj masłem - można także posypać lekko bułką tartą lub kaszką manną. Potem rozwałkuj ciasto na grubość około 1/2 - 1 cm i wyłuż na formę. Palcami lekko przyduś, a nadmiar ciasta obetnij. Następnie nakłuj widelcem całe ciasto. Przed piecenie góre i boki przykryj papierem do pieczenia i wysyp do środka np. fasolę, aby ciasto nie rosło podczas pieczenia. Piecz w rozgrzanym do 190 stopni C piekarniku przez około 25 minut, potem jescze przek około 10- 15 minut do zrumienienia bez "obciążnków" . Po wyciągnięciu odstaw do ostygnięcia.
Śmietanę kremówkę, serek mascarpone włuż na chwilę do zamrażalnika, aby porządnie się schłodziły. Następnie przełuż do miski i dodaj cukier puder. Miksuj do powstania kremu. Na końcu dodaj skórkę z cytrusa.
Na sam koniec przełuż krem do tarty i udekoruj truskawkami lub innymi owocami, które posiadasz np. maliny, borówki, ananas itd. Smacznego! Zapraszam na mojego nowego bloga ---> to-jest-smaczne.pl.tl --> Tam więcej przepisów