Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna krucha tarta z owocami sezonowymi, wedle upodobania
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3352
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34188
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1407
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113626
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3352
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34188
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1407
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113626
Składniki
Wyrabiam kruche ciasto, powinno polezec w zamrażarce ok 15 min. Wykładam na wysmarowaną masłem blachę do tarty. Nakuwam delikatnie widelcem. Do nagrzanego piekarnika (180st) wstawiam ciasto i piekę 20-25 min, do złocistego koloru. Wyjmuje z piekarnika, studze. W tym czasie zaczynam robić krem. Składniki do kremu szybko mieszam mikserem w wysokim naczyniu przez ok minutę, wstawiam potem naczynie do zamrażarki żeby się schłodziło na ok.15-20 min. Ponownie miksuje na szybkich obrotach aż do momentu jak krem zgęstnieje. Wykładam krem na przestudzone ciasto i dekoruje owocami. Mogą być winogrona, kiwi, borówki, truskawki, mięta, brzoskwinia, wedle upodobań. Ja wykorzystalam borówkę i truskawke. Żeby owoce się trzymały można użyć bezbarwnej galaretki do ,,sklejenia owoców". Deser można wykonać w miarę sprawnie i jest na prawdę pyszny!