Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna krucha tarta z owocami sezonowymi, wedle upodobania
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 406
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 406
Składniki
Wyrabiam kruche ciasto, powinno polezec w zamrażarce ok 15 min. Wykładam na wysmarowaną masłem blachę do tarty. Nakuwam delikatnie widelcem. Do nagrzanego piekarnika (180st) wstawiam ciasto i piekę 20-25 min, do złocistego koloru. Wyjmuje z piekarnika, studze. W tym czasie zaczynam robić krem. Składniki do kremu szybko mieszam mikserem w wysokim naczyniu przez ok minutę, wstawiam potem naczynie do zamrażarki żeby się schłodziło na ok.15-20 min. Ponownie miksuje na szybkich obrotach aż do momentu jak krem zgęstnieje. Wykładam krem na przestudzone ciasto i dekoruje owocami. Mogą być winogrona, kiwi, borówki, truskawki, mięta, brzoskwinia, wedle upodobań. Ja wykorzystalam borówkę i truskawke. Żeby owoce się trzymały można użyć bezbarwnej galaretki do ,,sklejenia owoców". Deser można wykonać w miarę sprawnie i jest na prawdę pyszny!