Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna krucha tarta z owocami sezonowymi, wedle upodobania
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 190
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 898
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 190
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 898
Składniki
Wyrabiam kruche ciasto, powinno polezec w zamrażarce ok 15 min. Wykładam na wysmarowaną masłem blachę do tarty. Nakuwam delikatnie widelcem. Do nagrzanego piekarnika (180st) wstawiam ciasto i piekę 20-25 min, do złocistego koloru. Wyjmuje z piekarnika, studze. W tym czasie zaczynam robić krem. Składniki do kremu szybko mieszam mikserem w wysokim naczyniu przez ok minutę, wstawiam potem naczynie do zamrażarki żeby się schłodziło na ok.15-20 min. Ponownie miksuje na szybkich obrotach aż do momentu jak krem zgęstnieje. Wykładam krem na przestudzone ciasto i dekoruje owocami. Mogą być winogrona, kiwi, borówki, truskawki, mięta, brzoskwinia, wedle upodobań. Ja wykorzystalam borówkę i truskawke. Żeby owoce się trzymały można użyć bezbarwnej galaretki do ,,sklejenia owoców". Deser można wykonać w miarę sprawnie i jest na prawdę pyszny!