Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla wielbicieli tart na słodko, połączenie sernika z szartlotką
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 463
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1199
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4642
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 463
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1199
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4642
Składniki
CIASTO: Mąkę wymieszać z suchymi składnikami, posiekać z margaryną, dodać jajko i wodę. Zagnieść kruche ciasto. Owinąć folią, schłodzić przez ok. 30 min. Ciasto rozwałkować, przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Nakłuć widelcem, przykryć pergaminem, obsypać suchym grochem. Podpiec przez 10 min. w temp. 200 stopni. Wyjąć z piekarnika, usunąć pergamin z grochem.
NADZIENIE: Twaróg zmieszać z cukrami i żółtkami, dodać śmietankę, następnie kaszę mannę, aromat i skórkę z cytryny. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, ułożyć na podpieczonym cieście. Zalać masą serową. Piec 30-35 min. w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem. Można podawać na ciepło z lodami.