Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla wielbicieli tart na słodko, połączenie sernika z szartlotką
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17645
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15287
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5209
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9024
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17645
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15287
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5209
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9024
Składniki
CIASTO: Mąkę wymieszać z suchymi składnikami, posiekać z margaryną, dodać jajko i wodę. Zagnieść kruche ciasto. Owinąć folią, schłodzić przez ok. 30 min. Ciasto rozwałkować, przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Nakłuć widelcem, przykryć pergaminem, obsypać suchym grochem. Podpiec przez 10 min. w temp. 200 stopni. Wyjąć z piekarnika, usunąć pergamin z grochem.
NADZIENIE: Twaróg zmieszać z cukrami i żółtkami, dodać śmietankę, następnie kaszę mannę, aromat i skórkę z cytryny. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, ułożyć na podpieczonym cieście. Zalać masą serową. Piec 30-35 min. w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem. Można podawać na ciepło z lodami.